Triceps pushdown

Fitness kettlebells

Deze oefening wordt vaak uitgevoerd in sportscholen en fitnesscentra door mensen die de omvang en kracht van hun triceps willen verbeteren. De veelzijdige pushdown is gericht op de triceps brachii en kan in veel variaties worden uitgevoerd, met verschillende handgrepen en kabelhulpstukken. De buikspieren krijgen een goede secundaire workout, met name als de kracht toeneemt en de sporter zwaardere gewichten gaat gebruiken. De triceps pushdown is geschikt voor beginners en de wat meer gevorderden en kan het best worden gedaan in een sportschool.

Hoe doe je de triceps pushdown

Ga met het gezicht naar een hoge katrolkabel staan en pak de stang vast (handen iets minder dan schouderbreedte uit elkaar en handpalmen van u af). Strek de armen omlaag en duw de stang naar de grond terwijl u de ellebogen naast uw zij houdt en de buikspieren aanspant. Beweeg de stang terug tot de onderarmen de bovenarmen bijna raken.

Doe het goed
Blijf dicht bij de kabel staan om de hele oefening voldoende weerstand te hebben.

Waarschuwing
Recht uw rug, anders wordt de ruggengraat opgerekt en de triceps niet genoeg belast.

Variaties van de triceps pushdown

Licht
Zet één voet naar voren en één voet naar achteren voor extra stabiliteit, als u onvast staat of voor uw doen een te zwaar gewicht trekt. Zo houdt u ook de romp onbeweeglijk. Als u een stang gebruikt die aan de zijkanten 45 graden omlaag wijst, neemt dat de druk weg van de polsen.

Zwaar
Gebruik een rouwhulpstuk aan de katrol en pak het vast met de duimen naar het paffen gericht. Houd de handen op het hoogste punt van de beweging dicht bij elkaar en draai de polsen zodanig dat de handpalmen op het laagste punt naar beneden wijzen. Zo wordt de triceps zwaarder belast en is de greep uitdagender.

Actieve spieren

  1. Triceps brachii
actieve spieren van de triceps pushdown