Blog

Clear Filters

Een hoog cholesterolgehalte? Goed en slecht cholesterol? Meten? En wat meet je dan precies? In dit artikel gaan we dieper in op cholesterol, en vooral op het meten ervan. Want meten is belangrijk. Cholesterol – en dan uiteraard een te hoog cholesterol – is namelijk een indicator voor hart- en vaatziekten. Door te meten kan je preventieve actie ondernemen.

Raw food oftewel rauwe voeding, is ongekookt en onbewerkt voedsel. Bij dit dieet staan vooral groente, fruit, (gekiemde) zaden, noten en zeewier op het menu. Voedingsmiddelen worden niet gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden, oftewel niet boven de 48 graden Celsius verhit.

Diabetes is een chronische ziekte die zich ontwikkelt wanneer het lichaam niet in staat is om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Het is een veelvoorkomende aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van diabetes en wordt vaak geassocieerd met een ongezonde levensstijl en overgewicht. Het beheersen van de bloedglucosespiegel is essentieel voor het beheersen van diabetes en het voorkomen van complicaties op de lange termijn.

Slaap is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven en speelt een cruciale rol in onze algehele gezondheid en welzijn. Het is een complex proces dat bestaat uit verschillende slaapfasen en -cycli, waarin ons lichaam herstelt en zich voorbereidt op de volgende dag. Gezonde slaap is van groot belang, omdat het invloed heeft op diverse aspecten van ons leven, zoals onze fysieke gezondheid, mentale welzijn, concentratie, stemming en immuunsysteem.

Ik ben erg blij te mogen mededelen dat Kelly Maria Fit gaat samenwerken met ESN (Elite Sports Nutrition). ESN is een Duits bedrijf welke werkt met eigen productie in hun fabriek in Elmshorn.

Voor iedereen die osteoporose wil voorkomen en/of de kans op botbreuken en andere nadelen wil verminderen als je osteoporose hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om de weerstand tegen osteoporose op te bouwen en de nadelen ervan te beperken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste acties die we als mens zelf kunnen ondernemen om botten zo sterk mogelijk te houden.

Noten zijn de vruchten van bepaalde bomen en struiken. Ze hebben een harde schaal en bevatten een eetbare kern. Er zijn verschillende soorten noten, waaronder amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten en macadamianoten. Noten zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben veel gezondheidsvoordelen.

Sarcopenie is een aandoening die wordt gekenmerkt door progressief spierverlies en afname van spierkracht, dat begin vanaf je 30e levensjaar en voor we 75 jaar zijn is dat verlies maar liefst 50% van onze totale spiermassa. Het kan leiden tot verschillende negatieve gezondheidsresultaten, verlaagd metabolisme, meer kans op overgewicht en diabetes, overmatige vermoeidheid, verminderde mobiliteit en een verhoogd risico op vallen en fracturen. In dit artikel bespreken we de meest effectieve manieren om sarcopenie af te remmen of zelfs om te keren.

Een nieuwe studie bevestigt dat regelmatig korte beweegmomenten een grote impact kunnen hebben om de leef kwaliteit te bevorderen en de levensduur te verlengen. De trap op rennen naar je appartement, tussen pendelaars door slingeren terwijl je naar de trein schiet – die kleine stukjes lichaamsbeweging, als ze intens genoeg zijn, kunnen volgens een nieuwe studie van grote waarde zijn. Dit onderzoek is een van de eerste die onderzoekt wat veel bewegingswetenschappers al lang veronderstellen: met een beetje fysieke activiteit kom je ver, zelfs beweging die je misschien niet als training beschouwt.

Fitter worden is dé doelstelling nummer 1 in Nederland. Meer dan 50% van de mensen die wekelijks sporten, heeft fitter worden als eerste op de doelenlijst staan.