Blog

Clear Filters

I am very happy to announce that Kelly Maria Fit will be collaborating with ESN (Elite Sports Nutrition). ESN is a German company that works with its own production in their factory in Elmshorn.

Voor iedereen die osteoporose wil voorkomen en/of de kans op botbreuken en andere nadelen wil verminderen als je osteoporose hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om de weerstand tegen osteoporose op te bouwen en de nadelen ervan te beperken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste acties die we als mens zelf kunnen ondernemen om botten zo sterk mogelijk te houden.

Noten zijn de vruchten van bepaalde bomen en struiken. Ze hebben een harde schaal en bevatten een eetbare kern. Er zijn verschillende soorten noten, waaronder amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten en macadamianoten. Noten zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben veel gezondheidsvoordelen.

Sarcopenie is een aandoening die wordt gekenmerkt door progressief spierverlies en afname van spierkracht, dat begin vanaf je 30e levensjaar en voor we 75 jaar zijn is dat verlies maar liefst 50% van onze totale spiermassa. Het kan leiden tot verschillende negatieve gezondheidsresultaten, verlaagd metabolisme, meer kans op overgewicht en diabetes, overmatige vermoeidheid, verminderde mobiliteit en een verhoogd risico op vallen en fracturen. In dit artikel bespreken we de meest effectieve manieren om sarcopenie af te remmen of zelfs om te keren.

Een nieuwe studie bevestigt dat regelmatig korte beweegmomenten een grote impact kunnen hebben om de leef kwaliteit te bevorderen en de levensduur te verlengen. De trap op rennen naar je appartement, tussen pendelaars door slingeren terwijl je naar de trein schiet – die kleine stukjes lichaamsbeweging, als ze intens genoeg zijn, kunnen volgens een nieuwe studie van grote waarde zijn. Dit onderzoek is een van de eerste die onderzoekt wat veel bewegingswetenschappers al lang veronderstellen: met een beetje fysieke activiteit kom je ver, zelfs beweging die je misschien niet als training beschouwt.

Fitter worden is dé doelstelling nummer 1 in Nederland. Meer dan 50% van de mensen die wekelijks sporten, heeft fitter worden als eerste op de doelenlijst staan.

Als alle inwoners van de Europese Unie per week 300 minuten gaan bewegen, dus recreatief, sportief of spiertraining of een combinatie hiervan, dan voorkomt dit volgens Kenniscentrum Sport en Bewegen en het Human Capital Model tot 2050 meer dan 8 miljoen nieuwe gevallen van hart- en vaatziekten.

Het is niet gemakkelijk, onze dagelijkse activiteiten en werk combineren met gezond leven. In de wereld van vandaag zijn er letterlijk miljoenen mensen die het grootste gedeelte van de dag zitten, achter het bureau of aan de computer vastgenageld. Dit kan zorgen voor toename van diabetes, overgewicht, gewrichts- en spierproblemen en meer aandoeningen. Met een beetje planning en motivatie kun je hier een stokje voor steken.

It is often thought that recreational exercise and aerobic training are good for burning fat. But muscle training is just as important.

A major new study has found strong agreement about consuming minimally processed plant-based foods to prevent chronic disease.