Triceps kickback

Fitness kettlebells

De triceps kickback wordt gedaan met een bank of dumbbell. Ze traint de triceps brachii aan de achterkant van de bovenarm. Anders dan andere triceps oefeningen beperkt deze oefening het effectieve bereik van de beweging, waardoor ze geschikt is voor beginners en een goede aanvulling is op de traditionele triceps oefeningen die meer gevorderde sporter doen. De bank ondersteunt de romp, waardoor er weinig tot geen druk op de onderrug is. De triceps brachii werkt het hardst in de verkorte positie, dus zult u de spier op het hoogste punt van de beweging voelen trekken.

Hoe doe je de triceps kickback

Plaats een knie en de hand van de ondersteunende arm op een bank en houd de romp horizontaal. Plaats de andere voet op de grond, iets naar achteren en opzij voor stabiliteit. Pak de dumbbell beet: handpalm naar de bank gekeerd, elleboog naast de zij en de arm gebogen in een hoek van 90 graden. Houd de elleboog naast de zij en strek de arm vanuit de elleboog tot hij recht naar achteren steekt. Laat de dumbbell zakken en keer terug naar de startpositie.

Doe het goed
Houd de elleboog continu op zijn plaats. Span de triceps brachii op het hoogste punt van de beweging stevig aan.

Waarschuwing
Draai de romp niet om het gewicht op te zwaaien.

Variaties van de triceps kickback

Licht
Als u de oefening te moeilijk vindt, kunt u de elleboog iets lager dan het lichaam houden. Dit beperkt het bereik van de beweging die de triceps moet maken om de oefening te voltooien. Het vermindert echter ook het effect van de oefening.

Zwaar
Pak de dumbbell beet: handpalm naar voren gericht, elleboog naast de zij en de arm gebogen in een hoek van 90 graden. Deze greep vergt meer van de triceps brachii. Houd de elleboog naast de zij, strek de arm vanuit de elleboog tot hij recht naar achteren wijst. Laat de dumbbell zakken en keer terug naar de startpositie.

Actieve spieren

  1. Triceps brachii
actieve spieren van de triceps kickback