Lat pulldown

Fitness kettlebells

Deze bekende oefening is een ideale krachttraining voor zowel beginners als gevorderden. Ze is gericht op de spieren in de rug, schouders en armen, met name de brede rugspier (latissimus dorsi) en de biceps. De buigspieren in de heupen en de buikspieren stabiliseren de sporter op de bank. Andere rugspieren worden aangesproken om het schouderblad in te trekken. De lat pulldown kan uw houding verbeteren en is aan te raden voor sporten met grijpende en trekkende bewegingen. Dit is een sportschool-oefening die op het juiste apparaat moet worden uitgevoerd.

Hoe doe je de lat pulldown

Plaats de handen iets meer dan schouderbreedte uit elkaar op de stang, met de handpalmen van het lichaam af gedraaid. Ga rechtop zitten, met de dijbenen stevig onder de rolkussens. Trek de stang naar beneden tot onder de kin en knijp de schouderbladen bij elkaar. Laat het gewicht in een gecontroleerde beweging weer zakken tot de armen recht zijn.

Doe het goed
Blijf de hele oefening rechtop zitten en leun niet achterover

Waarschuwing
Trek de stang niet achter het hoofd omlaag; door de spanning op het schouderkapsel is er kans op nekblessures.

Variaties van de lat pulldown

Licht
Probeer een close grip lat pulldown als u het moeilijk vindt de stang goed vast te houden. Plaats uw handen minder dan schouderbreedte uit elkaar op de stang, met de handpalmen naar uw lichaam gekeerd. Trek de stang omlaag tot onder de kin en knijp de schouderbladen bij elkaar. Laat het gewicht gecontroleerd zakken tot de armen recht zijn.

Zwaar
Vervang de stang door een touw. Zo worden de armen en rug beter getraind en wordt het vasthouden een uitdaging.

Actieve spieren

  1. Teres major
  2. Latissimus dorsi
  3. Biceps brachii
  4. Brachialis
  5. Brachioradialis
  6. Achterste deltoideus
actieve spieren van de lat pulldown