Concentration curl

Fitness kettlebells

Deze eenvoudige oefening is gericht op de spieren in de bovenarm. De brachialis is het meest actief van deze spieren, omdat flexie van de schouder de korte kop van de biceps brachii achterstelt. Dat maakt van de concentration curl een goede aanvulling op of in elk geval een goed alternatief voor de traditionelere biceps oefeningen. Pas de oefening in in een trainingsschema om de arm optimaal te trainen. De stabiele zittende positie vermindert de druk op de onderrug, beperkt het gebruik van impuls en laat toe dat de spieren in de bovenarm worden geïsoleerd.

Hoe doe je de concentration curl

Ga op een bank zitten met de dumbbell tussen de voeten. Leun iets naar voren zodat de elleboog tegen de binnenkant van het dijbeen rust. Pak de dumbbell met de handpalm van u af gedraaid en beweeg de arm omhoog tot de handpalm naar de schouder is gericht. Stabiliseer de arm met het dijbeen, zodat de elleboog de hele oefening niet beweegt. Laat het gewicht zakken tot de arm weer helemaal is gestrekt.

Doe het goed
Plaats de andere hand op de andere dij ter ondersteuning.

Waarschuwing
Draai of verhef uw romp niet om het gewicht te heffen. Als dat nodig is, is het gewicht te zwaar.

Variaties van de concentration curl

Licht
Plaats de elleboog op het dijbeen in plaats van tegen de binnenkant aan, voor wat extra hefboomkracht en om de oefening op het onderste punt wat gemakkelijker te maken.

Zwaar
Doe een hammer curl door de pols tijdens de curl te draaien, zodat de duim op het hoogste punt van de beweging naar het plafond wijst, met de handpalm naar binnen. Deze variant spreekt de brachioradialis, de andere buigspier in de elleboog, aan.

Actieve spieren

  1. Brachialis
  2. Biceps brachii
  3. Brachioradialis
actieve spieren van de concentration curl