Koop jouw resistance band @ Kelly Maria Fit

Booty resistance band medium

Heb jij jouw resistance band gekocht dan ben jij klaar om je workouts te verzwaren! Lees hieronder meer over welke spiergroepen je kunt trainen en met welke oefeningen jij jouw resistance band kunt inzetten.

20 Minuten per dag!

De resistance band helpt je te focussen op 5 focus spiergroepen: abs, glutes, quads, kuiten en hamstrings. In slechts 20 minuten per dag zie je al verschil binnen 30 dagen. Geniet van de resistance band waar je ook bent. Hij is klein en ligt en daardoor overal mee naartoe te nemen. Of je nu sport in de gym, buiten of thuis. De resistance band is er in light (turquoise), medium (roze) of zwaar (paars).

Oefeningen met de resistance band

Woman in squat position

Squat

Beweeg vanuit een staande positie met de voeten op schouderbreedte. Neem een zithouding aan, alsof je op een stoel zit, met de benen in een hoek van 90 graden. Houd het gezicht recht naar voren gericht als je bovenlichaam een voorover gebogen houding aanneemt. Houd de rug recht in een lichte holle houding en duw al het gewicht met de hakken de grond in. Kom vervolgens weer terug in een staande positie. Herhaal deze beweging.

Vrouw doet een lunge met resistance band

Lunge

Beweeg vanuit een staande positie met de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Stap vervolgens met het linkerbeen uit naar voren en beweeg richting de vloer tot het linkerbeen een hoek van 90 graden heeft bereikt. Beweeg vervolgens weer omhoog en keer terug in beginpositie waarbij de voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Herhaal deze stap met het gewenste aantal herhalingen en wissel vervolgens van been en herhaal voor het andere been.

Workout met Kelly

Lateral walk

Beweeg vanuit een staande positie met de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Strek uw handen recht naar binnen uit om uw evenwicht te bewaren. Zwaai je linkervoet opzij, gevolgd door hem langzaam terug te laten zakken tot schouderbreedte. Voltooi met het gewenste aantal herhalingen, wissel dan van kant en herhaal voor het andere been.

Workout met Kelly

Side lying

Ga met je zij op de grond liggen, breng de benen 45 graden naar voren en behoud een hoek van 90 graden in de knieën. Plaats een hand op je heup en houd je hielen bij elkaar. Beweeg het bovenste been omhoog om vervolgens zachtjes omlaag te laten zakken. Herhaal de oefening met de gewenste aantal herhalingen en wissel dan van kant.

Workout met Kelly

Kneeling back kick

Leun op handen en voeten. Zorg ervoor dat je armen op één lijn liggen met je schouders. Strek een been naar achteren omhoog zodat deze in het verlengde van de romp komt. Houd je rug zo recht mogelijk terwijl je je been omhoog schopt. Verlaag langzaam en herhaal voor het gewenste aantal herhalingen. Zorg ervoor dat je je buikspieren strak houdt en je rug recht.

Fire hydrant

Leun op handen en voeten. Zorg ervoor dat je armen op één lijn liggen met je schouders. Beweeg nu een been naar de zijkant in een hoek van 90 graden. Beweeg deze vervolgens zachtjes terug richting de grond zodat je wederom op handen en voeten leunt. Herhaal de oefeningen met de gewenste aantal herhalingen en wissel dan van kant.

Floor Bridge

Ga met je rug op de grond liggen. Trek vervolgens je voeten naar je heupen, voeten plat op de grond, schenen verticaal. Laat je armen naast je op de grond rusten. Duw vervolgens je heupen de lucht in totdat ze op één lijn liggen met je schouders en heupen. Kom nu terug in beginpositie. Herhaal deze beweging met de gewenste aantal herhalingen. Probeer je te concentreren op het optillen van je heupen met je heupen, hamstrings en onderrug spieren in plaats van je quads aan de voorkant van je dijen.

Wasvoorschriften

  • Wassen met de hand in koud water.
  • Gebruik geen bleek of wasverzachter.
  • Niet in de droger stoppen.
  • Laten ventileren na het sporten.